Универзитет у Београду организује 5. САЈАМ СТИПЕНДИЈА

  • Post author:
  • Post category:Info

У згради Ректората Универзитета у Београду одржаће се Сајам стипендија 16. и 17. октобра 2018. године. Поред државних институција, фондова и невладиних организација, на сајму учествују и компаније, амбасаде и установе које додељују стипендије студентима за студирање и усавршавање у земљи и иностранству.

На сајму учествују: Министарство просвете и науке, Фонд Доситеја Министарства омладине и спорта, Фондација Темпус, Фондација Др Зоран Ђинђић, Амбасада Чешке републике, Амбасада Грчке, Амбасада САД, Амбасада Канаде, Амбасада Републике Кореје, Амбасада Јапана, Немачка служба за академску размену ДААД, Руски дом, Француски институт, италијански универзитети Политехницо ди Милано и Ца Фосцари, Европска мрежа за подршку истраживачима у покрету Еурахесс, компанија ЕКО Сербиа, Ваљаоница бакра Севојно, компанија ДИГИТ, компанија Лореал Балкан, компанија Ернст&Yоунг, Образовни систем Еqуилибрио, Централноевропски универзитет, Европска студентска мрежа ЕСН.

Током оба дана Сајма биће организоване информативно-консултативне сесије у холу и дворишту Ректората током којих ће заинтересовани студенти моћи да добију савете и смернице за аплицирање од представника институција учесница.

У оквиру пратећег програма првог дана биће организоване инфо сесије са запосленима у Канцеларији за међународну и међууниверзитетску сарадњу, у Сектору Задужбина и Фондација Универзитета у Београду и Универзитетском Центру за развој каријере и саветовање студената.

Другог дана сајма биће реализован пратећи програм Сајма “Стипендија и ја” у оквиру ког ће бити организоване две панел дискусије и предавање професора и сарадника Филолошког факултета под називом “Страни језици и стипендије”.

Организацијом ове манифестације имамо жељу да подигнемо ниво информисаности студената о могућностима наставка студија у Србији и иностранству, условима које би требало да испуњавају да би успешно уписали жељене студије, вештинама које су им потребне приликом пријаве, значају проактивног става, правовремене информисаности, целоживотног учења и мобилности.

Позивамо студенте и запослене на Универзитету у Београду да посете сајам и сазнају више о различитим стипендијама, новим службама и програмима намењеним подршци у развоју каријере и реализацији потенцијала студената, да упознају нове људе који су вољни да поделе искуства и дају савет млађим колегама и проведу дан на јединственом скупу у згради Ректората.

Свечано отварање Сајма је у уторак, 16. октобра у 10 часова.

Пратећи програм моћи ће да се прати и преко интернета, уз подршку РЦУБ-а који ће обезбедити ливе-стреаминг на МедиаПорталу.

За детаљније информације молимо посетите веб страницу сајма.

У прилогу је списак стипендија које ће бити представљене током трајања сајма.

ПРИЛОГ (.pdf)