ЕкоКон

  • Post author:
  • Post category:Info

Удружење Екогенеза, које у партнерству са удружењем Дете – заштитник планете уз финансијску подршку Министарства заштите животне средине први пут у новембру ове године организује конференцију ЕкоКон – Сва лица климатских промена.

ЕкоКон има за циљ да прикаже климатске промене из различитих углова, како кроз науку тако и кроз уметност. На конференцији ће говорити стручњаци из области као што су метеорологија, биологија, пољопривреда, психологија и право, а своју реч ће имати и представници више организација цивилног друштва чија је област деловања везана за климатске промене.

У оквиру ЕкоКон пројекта од 1. до 30. септембра расписујемо четири конкурса:

• Конкурс за стручне радове намењен свим студентима уписаним на факултете и високе школе у Републици Србији
• Конкурс за есеје намењен свим београдским средњошколцима
• Ликовни конкурс
• и Фото-конкурс намењени свим љубитељима сликарства и фотографије.

Желимо да сазнамо да ли и како климатске промене утичу на различите области усавршавања и истраживања, али и да ли делатности у тим областима утичу на саме климатске промене. Због тога је конкурс за стручне радове намењем студентима свих акредитованих високообразовних установа у Србији.

Аутори осам првопласираних радова ће бити позвани да своје радове и представе на конференцији ЕкоКон, док ће преосталих седам аутора бити гости ЕкоКон-а и добити сертификате о учешћу на конференцији. Апстракти свих радова који буду испунили услове Конкурса биће објављени у електронском издању „Зборника сажетака”, а по жељи аутора могу бити објављени и радови у целости на порталу ЕкоБлог.

Са циљем да овај пројекат привуче што више младих особа, надамо се да нам можете изаћи у сусрет и поделити вест о конференцији и расписаним конкурсима са вашим студентима.

У прилогу Вам шаљемо постер и текст конкурса за стручне радове.

За сва питања и недоумице можете контактирати са нама путем имејла info@ekogeneza.org или strucni.radovi@ekogeneza.org.

Екогенеза је непрофитна невладина организација која окупља љубитеље животне средине и науке у циљу подизања еколошке свести у Србији. Постојимо од априла 2019. године. Тим Екогенеза чине стручњаци из области екологије, биологије, заштите животне средине, пољопривреде и пејзажне архитектуре који су се најпре окупили као аутори портала ЕкоБлог, а затим одлучили да едукацију и ширење еколошке свести подигну на виши ниво. Ове године смо након више од 600 текстова на ЕкоБлогу које прочита 15.000 читалаца месечно основали и први еколошки подкаст у Србији – ЕкоПод, а конференција ЕкоКон представља наш најновији подухват.