Конкурс Владе Мексика за стипендирање странаца у 2019. години

  • Post author:
  • Post category:Info

Информације о стипендијама, које нам је проследила Амбасада Мексика:

Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim i ovom prilikom obavestim da je Konkurs Vlade Meksika za stipendiranje stranaca u 2019. godini objavljen u odeljku „Stipendije i kursevi akademske saradnje“ sekcije „Akcije i programi“ na jedinstvenom Vladinom portalu na sledećoj adresi: http://www.gob.mx/amexcid/acciones-y-programas/becas-para-extranjeros-29785.
 
U vezi sa tim, napominje se da sve prijave srpskih državljanja moraju biti obavljene elektronski, putem Sistema za upravljanje akademskom saradnjom (SIGCA) (https://sigca.sre.gob.mx/login). Zbog toga je neophodno da kandidati prilože dokumentaciju po uputstvima sistema i u skladu sa navedenim u Konkursu za 2019. godinu. Sistem SIGCA će biti otvoren do 28. septembra 2018. godine, kako bi zainteresovani mogli da pošalju svoje prijave. Rezultati će biti obajvljeni od 5. decembra 2018. godine.
 
Stipendije se nude samo u oblastima i za institucije koje su izričito navedene u Konkursu za 2019. godinu. Treba istaći da elektornske prijave koje ne ispunjavaju sve potrebne uslove iz konkursa neće biti uključene u proces selekcije. Za 2019. godinu, u okviru bilateralnog plana sa Srbijom, nude se 2 stipendije: 2 nove stipendije ( 2dostupne od marta 2019. godine).
 
U vezi prijava za COLMEX, FLACSO i Iberoamerički Univerzitet (UIA) definitivan prijem na studije uslovljen je ispunjavanjem različitih procesa koje sprovode te institucije.
 
S tim u vezi, ljubazno vas molim da o ovom konkursu obavestite studente vašeg Univerziteta.