Еразмус+ програм мобилности ЗАПОСЛЕНИХ – НЕНАСТАВНОГ ОСОБЉА

Поштовани,

користимо ову прилику да Вас обавестимо да је Универзитет у Београду на основу прерасподеле неискоришћених средстава обезбедио одређени број мобилности за тренинг НЕНАСТАВНОГ ОСОБЉА запосленог на факултетима у саставу Универзитета. Позив за пријављивање за реализацију индивидуалне мобилности у оквиру Кључне акције 131 Еразмус+ програма мобилности ЗАПОСЛЕНИХ – НЕНАСТАВНОГ ОСОБЉА, биће отворен 10. ОКТОБРА 2023. ГОДИНЕ. Позив ће бити отворен до 25. ОКТОБРА 2023. ГОДИНЕ У 23:59 ЧАСОВА. Пријаве се као и до сада врше искључиво преко ОНЛАЈН ПЛАТФОРМЕ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ MOBION (https://mobion.bg.ac.rs/).

У оквиру Кључне акције 131 (мобилност у земљама ЕУ и Исланду, Лихтенштајну, Норвешкој, Северној Македонији и Турској) и тренутно отворених позива, запослени на факултетима у саставу УБ могу да конкуришу за реализацију мобилности у оквиру буџета одобреног за 2022. годину. Другим речима, средства из овог позива могу да се искористе, односно мобилности могу да се реализују закључно са 31. ЈУЛОМ 2024. године.

РАНГИРАЊЕМ И НОМИНАЦИЈОМ КАНДИДАТА КОЈИ СУ СЕ ПРИЈАВИЛИ ЗА МОБИЛНОСТ ТОКОМ ОТВОРЕНИХ ПОЗИВА, ЧЛАНИЦЕ УБ СУ ТЕ КОЈЕ ОДЛУЧУЈУ О ТОМЕ НА КОЈЕ, ОД УГОВОРЕНИХ ПАРТНЕРСКИХ УНИВЕРЗИТЕТА ЋЕ УТРОШИТИ СРЕДСТВА КОЈА СУ ИМ У ДАТОМ МОМЕНТУ НА РАСПОЛАГАЊУ.

Због специфичности програма Еразмус+ предност приликом пријаве имаће запослени, ненаставно особље, ангажовани на пословима реализације програма у области међународне сарадње.

Имајући ово у виду, најљубазније молимо све надлежне службе факултета Универзитета у Београду да у складу са интерним процедурама и комуникационим каналима благовремено обавесте  своје запослене о отвореном позиву, а ЕСПБ координаторе да стриктно поштују рокове за евалуацију и рангирање пристиглих пријава.

НАПОМИЊЕМО ДА МОБИЛНОСТИ НЕЋЕ МОЋИ ДА СЕ РЕАЛИЗУЈУ ДОК СЕ КОНКУРСИ ЗА ПРИЈАВУ НЕ ЗАТВОРЕ, А ЕСПБ КООРДИНАТОРИ НЕ НОМИНУЈУ, ОДНОСНО РАНГИРАЈУ СВЕ ПРИЈАВЉЕНЕ КАНДИДАТЕ КОЈИ ИСПУЊАВАЈУ УСЛОВЕ КОНКУРСА.

Додатне информације о, условима и релевантној конкурсној документацији, као и пријавни формулар, доступни су на следећим линковима АЖУРИРАНЕ ПЛАТФОРМЕ ЗА МОБИЛНОСТ УБ:

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages/ub-students-and-staff/outgoing-mobility-types-and-eligibility

https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls

За пријављивање на платформу потребно је користити следећи линк:
https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/before-apply/nKoB6sod/show

За сва евентуална питања и недоумице, молимо Вас да контактирате Еразмус+ тим Универзитета у Београду [1]
(https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/contact) .

С поштовањем,

Еразмус+ тим Универзитета у Београду