KONKURS ZA STIPENDIRANJE STUDENATA U 2022/2023. GODINI

  • Post author:
  • Post category:Info

Fondacija Studenica je i ove godine raspisala konkurs za stipendiranje studenata koji je otvoren do 15. oktobra 2022. godine.

Pravo da konkurišu imaju srpski studenti koji studiraju u Republici Srbiji, kao i oni koji studiraju u Republici Srpskoj, odnosno BIH, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. Na konkurs se mogu prijaviti studenti završnih godina, studenti na master studijama, a posebnih nekoliko mesta biće ostavljeno za brucoše koji pokazuju liderski potencijal i društveno su angažovani u svojoj zajednici.

Iznos stipendije za studente je 1.500 US $ na godišnjem nivou. Prijave na konkurs se vrše preko obrasca na sajtu Fondacije Studenica, na linku: http://sr.studenica.org/konkurs-za-stipendije.html 

Fondacija Studenica je neprofitna fondacija sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, osnovana 1993. godine. Fondaciju su osnovali ugledni pojedinci srpske dijaspore u Americi kako bi pomogli intelektualni i ekonomski napredak svoga naroda i razvoj društva u Srbiji. Fondacija Studenica dodjeljuje stipendije studentima iz Srbije od svog osnivanja 1993. godine. Pored toga, Studenica je gotovo istovremeno počela i dodjelu stipendija studentima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a od 2010. godine, u partnerstvu sa Srpskim privrednim društvom Privrednik u Zagrebu, dodjeljuje i stipendije srpskim studentima u Hrvatskoj.

Fondacija Studenica

http://sr.studenica.org/

061/1414715

contact@studenica.org