Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka

  • Post author:
  • Post category:Info

Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od rakaObraćamo Vam se u ime Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR sa pozivom da uključite svoje zaposlene u obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka – 15. februara.

Nakon dve veoma izazovne godine koje su iza nas, verujemo da smo naučili da su solidarnost, empatija i odgovornost najvažnije da bi jedna zajednica funkcionisala i da bi jedno društvo bilo zdravo i dobro mesto za život.

U vezi sa tim odlučili smo da ove godine 15. februar posvetimo dobrovoljnom davanju krvi i pozivamo vas da nam se u tome pridružite.

U Srbiji od 100 ljudi koji mogu dati krv to učini 3. Takođe, u Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Tokom lečenja često moraju da primaju transfuzije i to je ono što im spasi život. Usled epidemije i brojnih problema situacija sa zalihama krvi u našoj zemlji je veoma

Donacije nisu samo materijalne i naš doprinos ne zavisi uvek od toga koliko novca možemo da doniramo. Naprotiv, ono što je najvažnije da bi se sačuvali životi zapravo nije materijalno i većina nas to može da donira 4 puta godišnje.

Kada bismo to radili nijedno dete ne bi došlo u situaciju da mu život bude ugrožen jer zalihe krvi nisu dovoljne.

Dobrovoljno davanje krvi u Beogradu biće moguće 15. februara od 8 do 15 časova i od 16. do 28. februara od 7 do 19 časova u Institutu za transfuziju Srbije u Svetog Save 39. Pozivamo Vas da nam se organizovano pridružite i da pokažemo da je svaki život važan.

Takođe, ovom prilikom će za sve zainteresovane biti omogućeno pristupanje u Registar davalaca kostne srži.

Za mališane obolele od leukemije ili rođene sa teškim bolestima krvi često je jedini spas transplantacija kostne srži od zdravog davaoca.

Ukoliko želite da donacijom podržite Misiju udruženja i veliki projekat nove NURDOR Roditeljske kuće u Beogradu, uplatu možete izvršiti na račun udruženja 170-30010715000-82. Za sve dodatne informacije o projektu i dogovore oko razmenene Ugovora o donaciji, najljubaznije vas molimo da nas kontaktirate na dole navedene adrese i brojeve telefona.

Za sva pitanja i informacije možete nam pisati na e-mail office@nurdor.org ili nas pozvati telefonom:  011/2681555 i 011/2681554.

Zato BUDI ŽIVOT – Doniraj krv

Pristupi Registru davalaca kostne srži


Srdačan pozdrav iz NURDORa.