Poziv studentima za učešće na letnjim školama

  • Post author:
  • Post category:Info

Circle U. Summer Schools 2022 na Univerzitetu Paris Cité, Univerizetu u Oslu i na Humboltovom Univerzitetu u Berlinu.

Studentima Univerziteta u Beogradu pruža se prilika da besplatno učestvuju na pet različitih letnjih škola unutar Circle U. alijanse.

  • Prva letnja škola, Rethinking Global Healthodržaće se na Univerzitetu Paris Cité od 4. do 8. jula, i namenjena je  studentima doktorskih studija, kao i mladim istraživačima. Više informacija:

https://www.circle-u.eu/opportunities/students/summer-schools/paris/

  • Na Humboltovom Univerzitetu u Berlinu, od 30. jula do 6. avgusta održava se letnja škola From the Farm to the Fork, koja je namenjena studentima svih nivoa studija.

https://www.circle-u.eu/opportunities/students/summer-schools/oslo/

  • Treća letnja škola, Evidence and Democracy in Times of Crisis,biće organizovana na Univerizetu u Oslu, od 8. do 12. avgusta, i namenjena je studentima master studija.

https://www.circle-u.eu/opportunities/students/summer-schools/oslo/

  • Od 22. do 26. avgusta, takođe na Humboltovom Univerzitetu u Berlinu, biće održane dve letnje škole: Communicating Climate Science (za studente osnovnih i master studija) i Reimagining Universities as Drivers of Sustainability (za studente svih nivoa studija).

https://www.circle-u.eu/opportunities/students/summer-schools/berlin/

Učešće na letnjim školama je besplatno i uključuje stipendiju za put i smeštaj. Prijave su otvorene do 29. aprila!

Članice Circle U. alijanse su, pored Univerziteta u Beogradu, sledeći prestižni univerziteti: Univerzitet u Arhusu (Danska), Humboltov Univerzitet u Berlinu (Nemačka), Kings Koledž u Londonu (Velika Britanija), Katolički univerzitet u Luvenu (Belgija), Univerzitet u Oslu (Norveška), Univerzitet Paris Cité (Francuska), Univerzitet u Beču (Austrija) i Univerzitet u Pizi (Italija).